MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pasztet z cukinii Iwony Borowiec...
fot. Iwona Borowiec

Cukinia. TOP 10 dań z cukinii naszych Czytelników [PRZEPISY]

Pasztet z cukinii Iwony Borowiec

Składniki

3 szklanki startej ze skórą cukinii
20 dag startego sera żółtego
4 jajka (białka ubite na pianę)
2 starte marchwie
1 cebula
3 ząbki czosnku
1/2 szklanki oleju
1 i 1/3 szklanki bułki tartej
natka pietruszki
sól
pieprz
tymianek
majeranek
gałka muszkatołowa

Wykonanie

Cukinię odcisnąć, dodać startą marchew, pokrojoną w kostkę i podsmażoną na maśle cebulę, jajka i przeciśnięty przez praskę czosnek, bułkę tartą, ser i przyprawy. Wymieszać na jednolitą masę. Keksówkę wyłożyć pergaminem wysmarowanym masłem i wysypanym bułką. Wlać masę i piec godzinę w 180 stopniach.
Pyszny na ciepło i na zimno jako elegancka przystawka podana z żurawiną.

Zobacz również

Gdzie bez prądu 2 - 4 lipca w Wałbrzychu i powiecie? - lista

Gdzie bez prądu 2 - 4 lipca w Wałbrzychu i powiecie? - lista

Wszystkie Miss Polonia w XXI wieku. Najpiękniejsze Polki z ostatnich 25 lat

Wszystkie Miss Polonia w XXI wieku. Najpiękniejsze Polki z ostatnich 25 lat

Polecamy

Gdzie jest tron? Czyli gdzie możesz zrobić siku i kupę na mieście. Ruszyła akcja

Gdzie jest tron? Czyli gdzie możesz zrobić siku i kupę na mieście. Ruszyła akcja

Zupa paprykowa mojej cioci to hit lata. Wygląda i smakuje obłędnie

Zupa paprykowa mojej cioci to hit lata. Wygląda i smakuje obłędnie

Quiz wiedzy o Pokemon GO. Czy odpowiesz na wszystkie oficjalne pytania od Niantic?

Quiz wiedzy o Pokemon GO. Czy odpowiesz na wszystkie oficjalne pytania od Niantic?