MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Na talerzu pojawia się coraz więcej nietypowych kolorów. Nie...
fot. Rohtopia/123RF

Co i jak będziemy jeść w 2022 roku? Poznaj trendy smaku i kuchni na Nowy Rok!

Niebiesko, fioletowo i zielono

Na talerzu pojawia się coraz więcej nietypowych kolorów. Nie pochodzą jednak od sztucznych barwników, tylko od całkowicie naturalnych superfoods. Niebieski kolor zapewniają algi spirulina lub kwiaty klitorii terateńskiej, fioletowy – afrykańska śliwka ube, jagody açai lub maqui czy kwiat hibiskusa, zielony – sproszkowane liście moringi lub zielonej herbaty (matcha) czy algi chlorella. Wszystkie są źródłem antyoksydacyjnych pigmentów, które działają przeciwzapalnie i antystarzeniowo.

Zobacz również

Słowackie Tatry otwarte dla turystów. Ratownicy górscy ostrzegają przed zagrożeniami

Słowackie Tatry otwarte dla turystów. Ratownicy górscy ostrzegają przed zagrożeniami

Sebastian Machowski: Na rewanż wyjdziemy ze świeżą głową

Sebastian Machowski: Na rewanż wyjdziemy ze świeżą głową

Polecamy

Czy nauczyciele pracują w piątek po Bożym Ciele? Wyjaśniamy

Czy nauczyciele pracują w piątek po Bożym Ciele? Wyjaśniamy

Jak głosować w wyborach poza miejscem zamieszkania?

Jak głosować w wyborach poza miejscem zamieszkania?

Więcej policji na drogach. To będą sprawdzać podczas kontroli drogowych

Więcej policji na drogach. To będą sprawdzać podczas kontroli drogowych